Nederlands kampioenen winnen 1e competitiewedstrijd

4 mei 2014

4 mei 2014

Zondag, 4 mei is de viscompetitie 2014 van start gegaan. Een prachtige dag met volop zon, een vlak zeetje en natuurlijk de bijbehorende schar! De opkomst was nog een beetje “magertjes”, waarschijnlijk vonden een aantal landrotten het toch nog te koud. Nou, dat was ‘t absoluut niet. Integendeel, de zonnebrandcreme was geen overbodige luxe 🙂

Met het NK Bootvissen in het vooruitzicht besloten een aantal vissers alvast de visgronden van de concurrent te verkennen. De één deed dat wat beter dan de ander. Een aantal vissers bleven voor de Kattukse kust, waaronder de nieuwe visleden Willem, Adriaan en Arjan met hun boot ‘Sientje’. Leuk, weer een beetje nieuw vissersbloed in de vereniging!

Zoals al gezegd, het was een mooie dag. Deze 1e wedstrijd kregen we gelijk een draai om onze oren van de huidige Nederlands kampioenen Arie Sr. en Arie Jr. Krijgsman. Zij wisten de meeste “platte” binnen te takelen. Jaap v.d. Plas (competitie kampioen 2013) werd 2e. Gerrit Jr. Ouwehand behaalde de 3e plaats. De nieuwkomers vielen (zeer verrast) in de prijs met de traditionele tombola. Na de wedstrijd werd de vis schoon gemaakt en waren we zeer tevreden over deze gezellige dag. Alle visvrienden die er niet bij waren hebben een prachtige visdag gemist!

Het NK Bootvissen is uitgesteld! Zondag, 10 mei stond het NK Bootvissen op de agenda. Deze wedstrijd is i.v.m. de slechte weersvoorspelling afgelast. Het NK zal nu gehouden worden op zaterdag, 24 mei.  Voor verdere informatie zie de website van “de Afrit” in Scheveningen http://www.deafrit.nl/index.php/wedstrijden/wedstrijd-informatie.html

Op zondag, 18 mei hebben we eerst nog een eigen competitiewedstrijd. Hiermee krijgen we nogmaals de gelegenheid om ons voor te bereiden op het NK! Tot dan, de viscommissie.

de Snotdolf

de "nieuwkomers"de winnaars