Jeugdhonk bouwen en Dragoons uitpakken bij HobieCat

20140419_00120140419_002Eindelijk is het zover! De eerste twee jeugdzeil activiteiten van dit seizoen zijn een feit. De bouwploeg heeft het jeugdhonk weer opgezet en de kinderen zijn bij HobieCat Noordwijk uitgenodigd.

Na de sponsoractie die we deze winter hebben opgezet hebben we twee Hobie Dragoons kunnen kopen voor de jongere jeugdzeilers onder ons. Het leuke van dit alles is, dat we zijn uitgenodigd om de twee boten helemaal op te tuigen bij HobieCat Noordwijk, zodat de mensen daar ons kunnen laten zien hoe het bij een Hobie Dragoon werkt. Om tien uur verzamelden we ons in Noordwijk waar de jeugdzeilers in twee groepen werden verdeeld, ieder kreeg een Hobie om op te tuigen. Nadat er twee grote plastic zeilen buiten op de stenen waren neergelegd, werden de mastloze Dragoons naar buiten gereden en kon er een groep aan de slag. Eerst werd de mast erop gezet en daarna de zeilen gehesen.

20140419_003De tweede Dragoon (helemaal nieuw) was iets lastiger om mee te beginnen. Halverwege de mast zaten aan allebei de kanten twee gaatjes waar er in de een, een touwtje door moest, en dan teruggestoken door het andere gaatje, dit was nog een behoorlijke uitdaging. Na een kwartier bezig te zijn geweest kregen we een handige tip van een van de mannen. Met een lang plakbandje aan het uiteinde van het touw, kun je hem makkelijker erdoorheen trekken, handig!

Daarna hebben we met z’n allen de mast erop gezet en het grootzeil gehesen. Ondertussen hebben een paar meiden geholpen met het in elkaar rijgen van de grootschoot, zodat ze dat nu ook zonder hulp kunnen ;).

Nadat de boten weer in de loods lagen kregen we een cursus roeren afstellen en repareren, erg handig om dit te weten voor komend seizoen.

Namens de jeugdzeilers en instructeurs heel erg bedankt voor de goede zorgen en de fantastische uitleg!

Dit vind je misschien ook leuk...