Blote billetjes in het gras

01 De Stamppotploeg - Hennie, Atie, Erika, Ria en BramHutspot met nasikruiden, Stamppot van bleekselderie en spek, Prutje prei met aardappel, Rucolastamp, Blote billetjes in het gras en Witte kool-kip-kerrie-paprikamix. Verder rookworst, stoofvlees en gehaktballetjes en ziedaar: het zeer smakelijke menu van het stamppotbuffet in de Soos van afgelopen zaterdag 25 januari.

Vanaf 19.00 uur druppelden de ca. 35 liefhebbers van deze gerechten binnen om voorafgaand aan het buffet een aperitiefje te nuttigen en gezellig bij te praten. Om 20.00 uur legde kersverse Sooscommissievoorzitter Bram eerst nog even de spelregels uit: er zijn 5 stamppotten (de 6e werd later toegevoegd) Iedereen kan van elke stamppot een ons opscheppen en er een worstje, vleesje of balletje bijnemen. Iemand die niet helemaal goed geluisterd had, merkte op dat een onsje nou niet bepaald veel was. Waarop Bram antwoordde dat 5 onsjes wel een POND was en dat dat toch wel genoeg zou zijn! Sooscommissievoorzitter 2, Bart Guijt, at niet mee. Was hij niet lekker, had hij geen vertrouwen in de geleverde kookkunst of vreesde hij ‘maatregelen’ tegen zijn recente benoeming tot C0-sooscommissievoorzitter? Niets van dat al. Het biertje smaakte hem best, hij vond de stamppotten er smakelijk uit zien en negatief commentaar op zijn benoeming was hem in ieder geval niet ter ore gekomen. Wat was het geval? Had-ie thuis al gegeten…!

De andere aanwezigen lieten het zich echter goed smaken, waarbij de loftuitingen aan de adressen van de koks niet van de lucht waren. De pannen gingen dan ook allemaal zo goed als leeg. Voor herhaling vatbaar en dan misschien in de variant van een pasta-avond? De organisatie wil wel dus als het zover is, bent u van harte welkom met uw lekkerste pasta. Op de foto koks Hennie, Atie, Erika, Ria en Bram. Jan Hoek ontbreekt.    Klik hier voor meer foto’s