KC De Dames wint Quiz Night in de Soos

KC De Dames winnen Quiz NightTwaalf teams namen op zaterdag 28 december 2013 deel aan de grote Oudejaars-Quiz-Night van Bas van Duijvenbode. Daarmee was de Soos voller dan hij in tijden geweest is en omdat de kerstversiering er nog hing, was het er supergezellig. En er waren hapjes!

Update: De foto’s van deze avond staan in het album ‘Quiz night 2013‘ onder het kopje foto albums van de site.

Men had zich natuurlijk wel enigszins voorbereid. Bas had in de wandelgangen al laten vallen dat Mandela aan de orde zou komen en een ‘stukkie Sint’. Maar waar het verder over zou gaan, moest men toch maar gewoon afwachten. Hij begon inderdaad met de pas overleden Zuid Afrikaan en ook over Sinterklaas stelde hij de nodige vragen. Verder moesten de quizzers o.a. kerst- en nieuwjaarswensen in vreemde talen herkennen, honden uit stripverhalen identificeren en puzzelen op cryptische zinnen waarbij een plaatsnaam gevonden moest worden. De slotcategorie was muziek, die dit keer geheel in het teken van de Top 2000 stond en waarbij van de nummers 10 t/m 1 de uitvoerende artiesten genoemd moesten worden. Dat was voor sommigen een mooi instinkertje, want met driemaal Pink Floyd in die top tien sloeg menigeen aan het twijfelen.

Als intermezzo, waarin Bas’ secondanten Harry en Jan Minnee de antwoorden konden checken, was er het raadsel van de rode en gele kaboutermutsen en dat viel niet mee! Niemand had het juiste antwoord en zelfs nadat Bas het had uitgelegd, zaten velen nog steeds met grote vraagtekens in de ogen. Maar dat mocht de pret niet drukken want het telde niet mee voor de einduitslag. Van die uitslag maakte Bas natuurlijk weer een spannend verhaal. Zeker toen bleek dat de scores van de nummers 1 en 2 slechts één punt verschilden. Uiteindelijk bleek team KC De Dames (bestaande uit Atie Kromhout, Lydia de Vries, Ria Houwaard, Truus Dubbeldam, Annelies Kleijne en Conny van der Plas) met de eer te gaan strijken door team ADD met 82-81 te verslaan. Team Kwik, Kwek en Kwak eindigde op een eervolle 3e plaats met 78 punten.

KC De Dames gaf aan het prijzengeld te willen doneren aan KNGF Geleidehonden, waarbij ADD en Kwik, Kwek en Kwak zich spontaan aansloten. Els van Duijvenbode, die zelf bij dit Fonds betrokken is door een jaar lang een pup in huis te nemen om die klaar te stomen voor de opleiding tot geleidehond, toonde zich bereid het toch niet onaardige bedrag van in totaal €120 naar het KNGF over te maken. Meer weten over dit Fonds? Kijk op www.geleidehond.nl