Deel 1 Aankomst Veerse Meer

Babet: “Ik vond het twee super gezellige, leerzame dagen. Ik had zelf nog nooit eerder op een meer gezeild, maar dit was zeker een goede eerste ervaring!”

Omdat de wedstrijden zaterdagochtend al begonnen, waren we al vroeg onderweg met de auto. Om 06.50u was Dick bij mij om me op te halen, Gijs zat toen al in de auto. Even later belde Bram dat hij nog in Leiden was om Ivan op te halen en dat hij het niet ging redden om ook nog Daniël in Nootdorp op te halen. Een kwartiertje later stonden we voor zijn deur en reden we naar een tankstation waar we met Bram hebben afgesproken.

Bij het tankstation konden we even onze benen strekken (vooral Gijs en Daniël met hun lange benen hadden het nodig). Na tien minuutjes kwam Bram ook aanrijden met Ivan, snel koffie en thee halen en op weg naar Zeeland!

Bram besloot om met Ivan en Daniël in de auto over de snelweg te gaan, Dick met Gijs en mij in de auto reed over de eilanden. Door een caravan die voor ons reed, schoot het niet erg op. In de email die we hadden gekregen werd ons al duidelijk gemaakt dat het niet makkelijk te vinden was, en gelijk hadden ze. Maar gelukkig kwamen we een Noordwijker tegen die precies wist waar we moesten zijn! (Lucky us!)

Rond kwart over negen kwamen allebei de auto’s gelijk aan en het was tijd om op zoek te gaan naar de zeilvereniging. We maakten gelijk kennis met de modder en de regen die met bakken uit de hemel viel. Bram had ons verteld dat je beter regenlaarzen of bergschoenen kon meenemen, omdat het er erg blubberig kon zijn. Het resultaat… iedereen natte, vieze, blubberschoenen! Ivan en Gijs besloten om de rest van het weekend maar op blote voeten te lopen, want dit had geen zin. Ik had gelukkig alleen last van de regen die mijn laarzen inregende, maar dat was zo erg nog niet. Halverwege het optuigen hebben we ook alvast onze windjacks aangetrokken, dit was warmer dan niks, en je kleren bleven ook wel redelijk droog.

In een huisje bij de boten konden we ons inschrijven en werden we welkom geheten door de organisator. Na een kort praatje, en opwarmen bij de terraswarmer (die binnen stond, en absoluut geen overbodige luxe), maakten we kennis met onze boten, twee mooie, goed uitgeruste Hobie 16’s. Denise legde ons uit wat precies de bedoeling was van de boten en zorgde dat alle materialen voor beide boten bij ons terecht kwamen. Bij een van de Hobie’s moesten nog roeren komen, en bijna alle lijnen moesten op de boot worden gedaan. Gelukkig hadden we Bram en Dick die alles wisten en ons goed konden helpen. Bij een van de boten kon de Spi niet gebruikte worden, omdat er ergens iets miste.

Volgende keer: Deel 2 Zaterdag, regen, regen en nog eens regen