Katwijkse vissers in top 3 bij Noordwijk – Katwijk

Winnaars Noordwijk-Katwijk 2012

Op zondag, 8 juli is de 13e editie van de viswedstrijd Noordwijk tegen Katwijk georganiseerd door HSV “De Sportvisser” in Noordwijk. Het beloofde een spannende strijd te worden want de stand was 6-6. Gaan de vissers van KWV Skuytevaert met de eer strijken of blijft het rad bij De Sportvisser?

Waar dit evenement gehouden word, in Katwijk of in Noordwijk, het is altijd een sportieve dag met veel gezelligheid. Dit jaar was het de beurt aan de Noordwijkers. Om 08.45 uur gingen de Katwijkse visboten richting de noorderburen. De weersvoorspelling was gunstig, tot een uur of twee een rustig zeetje, daarna een windkracht 5 tot 6 Bft en regen.

 

Om 09.00 uur werd het startsein gegeven en gaven de vissers hun boten vol gas, op naar de verschillende visstekken op de Noordzee. In deze wedstrijd gaat het om het vangen van minimaal 5 soorten vis, die uiteraard de minimum lengte moeten hebben. De lengte van deze vijf vissoorten worden bij elkaar opgeteld en dat bepaald de winnaar. Maar het belangrijkste is de felbegeerde trofee “het Stuurrad”, daar draait het allemaal om: de beste vereniging. De totale lengte aan vis van de 1e vijf boten van beide verenigingen tellen mee voor deze trofee. Alle vissers stroopten van 09.00u tot 14.00u de Noordzee af voor 5 soorten vis. Een heerlijk zonnetje, af en toe een druppel regen en een perfecte zee, zorgden voor een geslaagde visdag.

En dan is het afwachten, wie heeft er vijf soorten gevangen? En zijn die dan in totale lengte genoeg voor de overwinning? Nadat de vissers van Skuytevaert hun boten weer veilig aan land hadden gingen zij vol verwachting naar de prijsuitreiking in het clubhuis van De Sportvisser. Daar stonden weer mooie prijzen van o.a. Condor en Penn en 2 mooie dieptemeters voor de verloting onder de deelnemers. Onder het genot van heerlijk gebakken kibbeling en een koud sapje ging de prijsuitreiking van start.

De 1e plaats (totale lengte 194 cm) was voor Gerrit Sr. en Gerrit Jr. Ouwehand van KWV Skuytevaert. De 2e plaats (totale lengte 188 cm) was voor Cees Vijfvinkel en Luciënne de Mooij van KWV Skuytevaert. De 3e plaats (totale lengte 173 cm) was voor Richard en zoon Robin van Loon van HSV De Sportvisser.

De felbegeerde trofee “het Stuurrad” werd gewonnen door HSV “De Sportvisser”. Onze visvrienden uit Noordwijk hadden het beste resultaat met hun 1e vijf boten. De stand is nu 7-6 voor Noordwijk. Volgend jaar verwelkomen we ze graag in Katwijk, KWV Skuytevaert viert dan haar 50-jarig bestaan en gaat er de 14e editie weer een mooi visfeest van maken.

Bekijk de uitslagen: uitslagen nw-kw 2012