Jeugdzeilers eerste wedstrijd Long Distance

20 mei 2012 Eerder als gepland staan de jeugdzeilboten weer in top conditie op strand. Nu ook de mogelijkheid om te starten waar we vorig jaar geeindigd waren namelijk jeugd mee laten varen met de Skuytevaert competitie. Was vorig jaar het Noordwijks Open de eerste en laatste wedstrijd voor Dirk en Ivan. Afgelopen zondag was dit gelijk een long distance race. Bij het tuigen bleek al snel dat de ‘kleine’ vloot niet massal was op komen dagen. Wij vonden het dan ook niet verantwoord om een eerste wedstrijd zonder toezicht te varen. Idee was om met de Inter 20 achter de jeugdzeilers aan te zeilen. Al snel bleek in Wassenaar dat de kleine vloot meer deelnemers had. Leuk voor Ivan en Dirk. De start was onwaarschijnlijk goed uitgevoerd. De eerste boei bij de pier in Scheveningen is dan ook als eerste gerond ondanks dat vele Hobies voor de wind hun achterstand al snel goed maakte. Het aan de windse rak is voor de jongens geen probleem. Hier moeten ze hun winst halen op weg naar de gele pin ter hoogte van Wassenaar. Bij een door de wind manoevre stond Dirk al in trapeze en lag Ivan aan de lage kant daardat hij ruzie had met de joy-stik. Voor de toeschouwers op de Inter 20 was het wachten wanneer de catamaran zou omslaan. Op onverklarbare wijze hielden ze de catamaran recht, maar was hun voorsprong al snel geslonken. Als derde catamaran om de gele pin, die ze voor het eerst zagen, vervolgde ze hun weg naar de finisch voor Wassenaar. Op het laatste halve windse rak naar Wassenaar en het laatste stukje voor de wind naar de finish verloren ze nog wel wat terrein aan de Hobies. Uiteindelijk zijn ze als tweede gefinished in de kleine vloot en dat is prima prestatie voor de eerste westrijd dit jaar.

Dit vind je misschien ook leuk...