Wachtlopen

Zoals een ieder binnen de vereniging bekend, is een van de weinige verplichtingen als (mannelijk) lid van de vereniging in de leeftijdscategorie van 18 tot 65 jaar, het af en toe verrichten van een wachtdienst.

In het begin van het seizoen wordt er daarom een wachtlijst uitgegeven waarin de gelukkigen van het jaar en hun wacht-partner voor elke nacht staan aangegeven.

Dat komt vanzelfsprekend niet iedereen even goed uit, allerlei verplichtingen kunnen verhinderen dat je op de aangegeven dag om 19:00 uur aanwezig kunt zijn in het Waekhuys.

In dat geval ben je als aangewezen waker verplicht zelf een vervanger te zoeken of te ruilen met iemand die daartoe bereid is en/of met hetzelfde probleem zit op een andere datum.

Een grote groep vrijwilligers is het hele jaar actief voor Skuytevaert. Op de meesten van jullie wordt er slechts één keer een beroep gedaan door de vereniging middels het wachtlopen.

De afgelopen jaren is het echter meer en meer de gewoonte geworden om direct met de dagwakers te bellen, het wachtje gewoon maar af te kopen en het aan de dagwakers over te laten om het probleem verder maar op te lossen.

Een aantal jaren geleden was dit afkopen een uitzondering,maar dit jaar en ook vorig jaar gebeurde het in de meerderheid van de wachtbeurten en dit verschijnsel neemt nog steeds toe.

Eigenlijk is het dus zo dat de noodoplossing die geboden wordt, het te makkelijk heeft gemaakt om van de wacht af te komen. Voor de dagwakers wordt dit echter te belastend en daarom willen we jullie dringend verzoeken om,  als je ingedeeld bent op een datum die niet uitkomt, zowel mogelijk zelf eerst een aflossing te regelen door te ruilen met een ander lid.

Als blijkt dat de trend van het afkopen van de wacht zich onverhoopt toch voortzet, zullen we helaas maatregelen moeten treffen om afkoop moeilijker te maken. We hopen van harte dat dit niet nodig zal zijn.

Namens het bestuur

Dit vind je misschien ook leuk...