2006 memory lane

Het jaar 2006 was niet de zomer waar we naar uitgekeken hadden. Veel slecht weer, maar wanneer we konden zeilen was het wel perfect.

Dit blijft de mooiste foto.

Bij het bladeren door alle foto’s waren er ook ruim 100 foto’s van de kindermiddag. Deze zijn te leuk om niet mee te nemen. We gaan hier een aparte collage van maken en binnenkort publiceren. De kinderen van toen zijn nu 20-24 jaar.

Evenementen

Katwijk-Noordwijk, EK Nacra, NK Hobie, Multiklasseweekend en feestweek. Was dus een druk jaartje.

Shantykoor Skuytevaert bestaat 5 jaar en zingt met Koninginnedag op de boulevard.

Part-timers bij het jeugdzeilen

Niet alleen de instructeurs zijn er bij het jeugdzeilen. Hans die zorgde dat we konden beschikken over de resque en Rokus die dit jaar de spreekstalmeester van de feestweek was.

Laatste ronding van het REM eiland

Theorie examen in de ‘feest’ week.

Jeugdzeilen organiseert de eerste toer-spel-toertocht

Collage feestweek

Wedstrijdzeilen met de jeugd

Veel jeugdzeilers gingen ook meedoen met wedstrijden. Nog niet in competitie verband, maar wel met de jeugdzeil kampioenschappen tussen Katwijk en Noordwijk. Myrthe was zo enthousiast dat zij in de winter door trainde op de Brasem.

Myrthe en Wim

Twee fanatieke wedstrijdzeilers hebben altijd een connectie gehad met de jeugd. Wim die vaak jeugdzeilers meenam tijdens wedstrijden. Arie die vaak langs kwam om een clinic te geven aan de jeugd om nog meer uit de catamaran te halen.

Arie, een wedstrijdzeiler die altijd klaar stond om de jeugd positief aanwijzingen te geven.

Training met omgaan catamaran

Echtpaar schipper van het jaar familie De Mooij

Instructie op zee
De rest van de jeugd al naar huis…

Team Skuytevaert Jeugdzeilen 2006

Katwijk – Noordwijk met het jeugdteam

De ‘wedstrijd’ met Jara en Ellen voorop.

We keken al lang uit naar de zeilwedstrijden van Katwijk – Noordwijk dit jaar. Wij wilden dit jaar namens de jeugd Skuytevaert vertegenwoordigen. Na een week lang flink feesten en hopen op beter weer was het eindelijk zo ver. 10 uur stonden we op strand, er stonden nog maar weinig boten langs de waterkant en de branding voorspelde niet veel goeds. De golven waren nog steeds ontzettend hoog. De branding en de wind namen niet af, daarom werd er besloten dat we deze dag niet mee zeilden.

Zondagochtend om 9 uur ging de wekker, naar mijn idee iets te vroeg. Wat later dan gepland stonden we op strand. Het was inmiddels al over half 11. Nog wat versuft stonden we daar toen de mededeling kwam dat er wel gezeild kon worden.
Toen de boot aan de waterkant stond was het al 11 uur was, tijd voor de briefing. Daarna ingeschreven en snel terug naar de boot. ‘Yara, is dit het goede zeil? Weet je het zeker, zullen we voor de zekerheid even kijken of het zeilnummer klopt?’ Ja hoor, het verkeerde zeil, deze had een ander nummer dan waar we ons mee ingeschreven hadden. Snel met de zeilen terug en omwisselen voor de goede. Nu snel de boot optuigen. Terwijl we het grootzeil hesen bleef het halverwege hangen. De zeillat kwam door het zeil heen… Dus snel weer het andere zeil halen en het kapotte zeil oprollen, het zeilnummer op het inschrijvingsformulier veranderen. In de tussentijd was er versterking gekomen en stond de boot al bijna opgetuigd klaar.
10 minuten voor de start stonden we bij de boot. Meteen begonnen we met een mooie start. De boot werd een stuk de zee ingetrokken, de zeilen stonden iets aan. Ellen sprong op de boot terwijl die begon te varen. Ik was te laat want hij voer zonder mij weg al deed ik nog verschillende pogingen de boot op te komen. Zonder mij voer de boot dwars door de branding naar de tent, waar ik weer op kon stappen… Voor de mensen aan de kant moet dit zeker een lachwekkend gezicht zijn geweest.
Op zee konden we even tot rust komen en ons concentreren op de wedstrijd. Toen klonk voor ons het startsignaal. Na een algemene terugroep konden we de tweede keer wel starten. We hadden een redelijk goede start. Er deden veel boten mee in deze klasse, het was meteen veel leuker zeilen zo.
Tijdens de wedstrijd hadden we nog wel wat last van de golven en deining, vooral in het begin hebben we wat ‘watergehapt’, na een misstap in de trapeze. Verder ging de wedstrijd wel goed. De eerste wedstrijd van deze dag eindigden we op een plek ergens in het midden.
Op de kant werd er nog wat gecoacht en aangemoedigd om wat Noordwijkse Hobie16 en vooral de Prindele15 zeilers voorbij te zeilen.
Na twee keer een algemene terugroep, startte we de derde keer goed. We gingen gelijk op met een Noordwijkse Hobie16 die we de vorige wedstrijd ook al regelmatig tegen gekomen waren. We moesten en zouden ze inhalen. Het wisselde steeds, de ene keer lagen zij voor, het volgende moment wij weer. De hele wedstrijd ging het zo door.
We merkten wel dat er veel minder wind was dan de vorige wedstrijd en af en toe was het erg moeilijk om snelheid in de boot te houden.
Na twee rondes was het dan zo ver, we voeren door de gate en konden finishen. Op het stuk van de gate naar de finishboei probeerden we nog even veel snelheid te maken. We eindigden weer op een van de plekken in het midden.
Het wachten was op de uitslag van de gehele wedstrijd Katwijk – Noordwijk. Ook deze pakte goed uit. Skuytevaart won van Noordwijk!

Wij kunnen terug kijken op een leuke zeildag met mooie prestaties. Het was ontzettend leuk dat er ook zoveel boten meededen. Volgend jaar hopen we weer van de partij te zijn als jeugdteam met Noordwijk – Katwijk!

Jeugdteam Skuytevaert bij Katwijk-Noordwijk

Jeugdzeilen 2006

Dit vind je misschien ook leuk...