Vaarwel Ary vd Plas Sr.

Het is inmiddels alweer 5 maanden geleden, dat we werden opgeschrikt door het plotselinge overlijden van Ary van der Plas. Zijn overlijden was en is eigenlijk nog steeds voor veel mensen niet te bevatten. Ook nu – gedurende een door corona beheerst watersportseizoen – ga je naar strand en vraag je je stiekem af of het toch niet een bizarre grap is, van een boefje pur-sang en smaakmaker van het eerste uur. Nog steeds zit je elke zondag te bedenken welke commentaren je nu weer naar je kop geslingerd krijgt, omdat je – terecht – weer te laat en aan de verkeerde kant van de lijn gestart bent, of dat je – natuurlijk – die stomme klap maakte, terwijl wind of stroming het toch overduidelijk maakte dat je wat anders had moeten doen… 

Maar het blijft helaas stil en dat zet je toch weer terug in de realiteit dat Ary er echt niet meer is. Een markante en veelzijdige verschijning: soms meesterlijk irritant, vaak eigenwijs, altijd beter wetend. Maar vooral ook vaak bloedje fanatiek, hartverwarmende familieman, briljante zeiler, altijd gezellige maatje en nooit vies van een biertje…

Een afscheid hebben we destijds nooit van Ary kunnen nemen. Corona dwong de familie tot een afscheid in beperkte kring. Echter, vrijdag a.s. kunnen we Ary toch de laatste eer bewijzen die hij verdient. Vanuit Scheveningen zal Ary door zijn naaste familie vergezeld, op een Volvo Ocean racer richting Skuytevaert varen. De wedstrijdcommissie zal voor de kust een finishlijn uitleggen, zodat Ary daar naar verwachting ca. 15:00h a 15:30h voor de laatste keer zal finishen. (Vertrek uit de haven van Scheveningen is 14:00h)

Een ieder die daar prijs op stelt, kan daarbij aanwezig zijn. Op het water – wel natuurlijk met je eigen boot – of op de kant – de ceremonie zal waarschijnlijk ook vanaf het strand goed te volgen zijn – kan je afscheid nemen van Ary. Over het weer hoef je je geen zorgen te maken. Zoals Ary elke zondag het zeilersvolk opriep, zal het ook vrijdag a.s. “schitterend zeilweertje” zijn 😉

Natuurlijk hoort bij een finish ook een evaluatie bij het Klaphuys. Dat moeten we nog steeds doen met inachtneming van de spelregels rondom corona, dus het zal vooral een terras aangelegenheid worden, maar het is wel zeker dat we een biertje op Ary gaan drinken.

Tot vrijdag (11 Sept)!

Dit vind je misschien ook leuk...