Corona update; weer goed nieuws!

Beste leden,

We hebben weer goed nieuws! Afgelopen weken werden nieuwe versoepelingen aangekondigd. Vanaf 1 juli mogen sportkantines weer open en mogen er weer wedstrijden georganiseerd worden.

In dit bericht lees je:

  • Vanaf 5 juli organiseert de zeilcommissie weer wedstrijden
  • De viscommissie bereidt het nieuwe seizoen voor
  • Het Klaphuys gaat vanaf 1 juli weer (aangepast) open
  • 2 wijzigingen in het clubcard-betaalsysteem

Zondag 5 juli worden de eerste zeilwedstrijden van seizoen 2020 gehouden

We moesten er even op wachten, maar nu kan het wedstrijdzeilen alsnog van start. Na de aangekondigde versoepelingen heeft de zeilcommissie direct de koppen bij elkaar gestoken. Vanaf zondag 5 juli worden er weer iedere week 2 wedstrijden gevaren. Briefing zoals gebruikelijk om 12.00 uur bij het Klaphuys. Tijdens het sporten geldt de 1,5m-afstand-regel niet. Maar voor en na het sporten wel. Houd hier ajb rekening mee.

Ook weer viswedstrijden in seizoen 2020

Naast zeilwedstrijden kunnen er ook weer viswedstrijden worden gehouden. De viscommissie heeft op dit moment nog geen wedstrijden gepland. Maar die komen er wel deze zomer. Zodra er meer bekend is, laat de viscommissie van zich horen.

Het Klaphuys en terras mogen open, maar er gelden wel een aantal regels

De regels voor het heropenen van sportkantines zijn gelijk aan de regels voor de heropening van de horeca. In de bijlage vind je het volledige protocol voor de openstelling van het Klaphuys en het terras. Deze hangen ook in het Klaphuys en op het terras. Dit zijn de belangrijkste regels en aanpassingen:

  • Het Klaphuys gaat vanaf 1 juli open op zaterdag vanaf 16.00 en op zondag vanaf 14.00 uur.
  • Voorlopig verkopen we geen eten. Alleen (fris)drank, ijs, chips en snoep zijn verkrijgbaar.
  • Ook in het Klaphuys en op het terras geldt de 1,5m-afstand-regel.
  • Bezoekers van het terras of in het Klaphuys moeten zitten. Het aantal stoelen/krukken is afgestemd op de beschikbare ruimte.
  • In het Klaphuys zijn 12 zitplaatsen beschikbaar (maximaal 4 personen per tafel). Zijn deze 12 plaatsen bezet? Dan is het Klaphuys vol!
  • Er liggen ‘inschrijvingssformulieren’ op de tafels. Vul je naam en tijdstip van aankomst en vertrek hier op in.
  • Ga niet slepen met tafels of stoelen (binnen en op het terras). De opstelling voldoet aan de gestelde eisen.
  • Volg de aangegeven looproute; ingang via de noordelijke schuifdeur. Handen desinfecteren, bestellen en betalen aan de kop van de bar. Vertrek via de zuidelijke schuifdeur.
  • Betaal zoveel mogelijk contactloos.

De gemeente kan de regels weer aanscherpen

Als het te druk wordt in het Klaphuys, op het terras of op het strand kan de gemeente de regels weer aanscherpen. De kans bestaat dan dat het Klaphuys en terras weer dicht moeten. Lees daarom het protocol door zodat we allemaal weten waar we ons aan moeten houden. En blijf thuis als verkouden bent of griepklachten hebt. Alleen met elkaar maken we ook de heropening van het Klaphuys en het terras tot een succes.

Wijziging gebruik clubcards 1: geen bonus meer, maar korting

Vorig jaar starten we met het nieuwe kassasysteem. Hierbij gold dat je bij opwaardering van je clubcard 5% bonus kreeg. Groot nadeel hiervan is dat als er opgewaardeerd wordt met PIN, de bonus handmatig door iemand moet worden bijgeschreven op de pas. Dat is een nogal tijdrovend klusje. We gaan het daarom anders doen.

De prijzen gaan iets omhoog, maar niet als je betaalt met je clubcard

In plaats van een bonus krijg je voortaan korting als je met je clubcard betaalt. Dit geeft ons ook de mogelijkheid om niet-leden iets meer te laten betalen voor consumpties dan leden. De prijzen van alle consumpties gaan daarom omhoog. Betaal je met je clubcard dan krijg je 15% korting. Zo kost een tap biertje vanaf 1 juli 1,70. Betaal je met je clubcard, dan wordt er 1,45 van het tegoed op je pas afgeschreven. Dit is vergelijkbaar met de situatie van vorig jaar waar je 5% bonus kreeg bij het opwaarderen. We doen dit op deze manier voor alle producten.

Wijziging gebruik clubcards 2: opwaarderen via KNIP-app vanaf €25,00

Het opwaarderen van je clubcard kan door een PIN betaling aan de bar of via de KNIP-app. De kosten voor het opwaarderen met de KNIP-app zijn hoger dan voor opwaarderen met PIN. Voordeel is dat je thuis of op het strand je clubcard kan opwaarderen waardoor dat minder tijd en handelingen kost aan de bar. Omdat de kosten hoger zijn dan opwaarderen via PIN, stellen we een minimum bedrag in om je clubcard op te waarderen via de KNIP-app. Het minimum op te waarderen bedrag is € 25,-. Voor opwaarderen via PIN of overboeken van de ene clubcard naar de andere geldt geen minimumbedrag.

Tips voor het gebruik van de clubcard

We adviseren je om de KNIP-app te downloaden en daarin je clubcard te registreren (en die van eventuele gezinsleden). Met de app kan je niet alleen je pas opwaarderen, je kan ook:

  • de clubcard blokkeren als je die verliest
  • zien hoeveel geld er nog op je clubcard staat
  • je eerdere transacties zien
  • geld overboeken van jouw clubcard naar een andere (bijvoorbeeld van kind of partner)

KNIP-app downloaden? Klik hier voor iOS en Klik hier voor Android

Heb je nog geen clubcard? Vraag ernaar aan de bar. De kosten voor de clubcard zijn € 2,-. Je hoeft dit bedrag niet af te rekenen. Het saldo van de clubcard staat op -2. Als je de eerste keer de pas oplaadt, worden de kosten verrekend.

Dit was het voor nu. Heb je vragen? Stel ze gerust aan een van ons.

Let goed op jezelf en op elkaar!

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur