Jeugdzeilen bij Skuytevaert anno 2020

Ola jeugdzeilers!

Seizoen 2020 had een geweldig seizoen moeten worden met mooie zeildagen, spannende wedstrijden, gezelligheid met vrienden en samen uitkijken naar de watersportweek. Maar helaas is hier door de Coronacrisis verandering in gekomen. Ook als jeugdzeilen moeten wij ons aan de regels houden die door de overheid worden gemaakt. Dit betekent voor komend seizoen dat we ten alle tijden moeten proberen om 1,5 meter afstand te houden, bij aankomst onze handen wassen, alleen in nood het toilet gebruiken, en vooral respect moeten hebben voor elkaar en voor de geldende regels!

Op een catamaran kunnen we helaas niet aan de 1,5 m regel voldoen en tot de nieuwe maatregelen worden aangekondigd kunnen we dan ook niet met jullie gaan zeilen.

Maar…..Jeugdzeilen is gewend om in alle situaties een oplossing te vinden, dus zo ook nu! Want ondanks dat we niet op de ouderwetse manier kunnen zeilen op een catamaran, kunnen we wel gebruik maken van de kano’s, sups, surfplanken, e.d.

Met gebruik van deze materialen zijn we nu van plan om vanaf 6 juni te starten met het jeugdzeilen, dit jaar met wat nieuwe regels:

  • Elke jeugdzeiler heeft gedurende het hele seizoen één wetsuit. Heb je geen eigen wetsuit, dan mag je komende maand een pak halen vanuit de Synthese, hier wordt nog een weekend voor ingepland. Dit pak breng je aan het einde van het seizoen weer terug. (Let op! Wanneer je een pak leent, is het ook jouw verantwoordelijkheid dat het pak niet rondslingert op Skuytevaert. Je neemt het pak mee naar huis en brengt het elke week weer mee.)
  • Je komt met het pak aan naar strand, zodat niemand zich hoeft om te kleden in het hok.
  • De toiletten worden alleen gebruikt als je er echt gebruik van moet maken, niet om rond te hangen.
  • Bij aankomst op strand wassen we onze handen.
  • We raken elkaar niet aan en proberen ten alle tijden 1,5 meter afstand te houden.
  • Het Waeckhuys is voor nu even verboden terrein, dit i.v.m. de leeftijd van de Wakers. Alleen voor de containersleutel mag je aankloppen.
  • Mochten de regels versoepelen, dan is het aan de instructeurs om dit kenbaar te maken, dit wordt niet bepaald door de jeugdzeiler.

Alleen samen kunnen we het seizoen redden, houd je aan de regels en dan maken we er ondanks alle regels een super-seizoen van!

Mocht je het toch spannend vinden met de Corona, en wil je liever een paar weekjes overslaan tot het zeker weten veilig is om bij elkaar te komen, dan is dat helemaal niet raar. We snappen dat volkomen en je plekje blijft gewoon gereserveerd.

Wanneer er nog veranderingen zijn voor 6 juni, dan laten we het jullie weten, maar voor nu even op een rijtje:
Voor 6 juni
Laat ons even weten of je er vanaf 6 juni bij wilt zijn en of je een pak wilt lenen! Als je dat hebt aangegeven, dan hoor je nog van ons wanneer je een wetsuit kunt uitzoeken in de Synthese (alleen op afspraak!).
Vanaf 6 juni
We starten het jeugdzeilen op elke zaterdag.
Na 6 juni
Bij verandering horen de jeugdzeilers hoe en wat verder.

Tot op het strand!

Namens de instructeurs van het Jeugdzeilen:

Babet Schonenberg-van Prooijen
jeugdzeilen@live.nl