Corona update; goed nieuws!

Beste leden,

We hebben goed nieuws; door de versoepelingen kunnen we ook weer naar het strand om te recreëren. Vanaf aanstaande zaterdag 16 mei mogen we ook kisten, stoelen, terrassen en onderkomens naar strand brengen en inrichten.

De 1,5 meter-afstand-regel geldt ook op het strand

De gemeentelijke regels geven ruimte om naar het strand te gaan, maar de 1,5 meter-afstand-regel geldt ook hier. Dus op het strand, in het water, op of in een boot, houden we 1,5 meter afstand van elkaar. Dit geldt niet voor degene die tot één huishouden horen.

De gemeente kan de regels weer aanscherpen

Als het te druk wordt op strand en er te veel mensen op elkaar zitten kan de gemeente de regels weer aanscherpen. De kans bestaat dan dat we niet meer op strand mogen recreëren. Let daarom goed op jezelf en op elkaar. Het is in ons aller belang.

Openstelling Skuytevaert, wat je moet weten:

  • Vanaf zaterdag 16 mei is Skuytevaert weer geopend en kunnen spullen naar strand worden gebracht;
  • Toiletten blijven voorlopig tot 1 juli nog gesloten;
  • Het Klaphuys blijft voorlopig tot 1 september gesloten. Omdat het Klaphuys een sportkantine is, mag het ook (nog) niet open voor afhalen;
  • Vanaf 16 mei heb je 3 weken de tijd om op je plek van vorig jaar te gaan zitten;
  • Meld je bij de waker zodra je op strand komt om je plek in te vullen op de lijst;
  • Waken volgens de wachtlijst. Aangepast mag in goed onderling overleg;
  • Leden die hun wacht niet gelopen hebben doordat het seizoen later begon, kunnen alsnog gevraagd worden op een ander tijdstip een wacht te lopen;
  • Maximaal 2 personen in het Waeckhuys (inclusief de waker);
  • Voorlopig nog geen club activiteiten zoals jeugdzeilen en wedstrijden (zeilen/vissen);
  • Containers en de ruimten eronder zijn alleen voor opslag van spullen. Er mag niet meer dan 1 persoon in een container, verder geen activiteiten in of onder containers.

Tot en met zaterdag 6 juni heb je recht op je oude plek

Dit jaar heb je vanaf de openstelling van Skuytevaert 3 weken de tijd om je oude plek in te nemen. Zo geven we elkaar iets meer tijd omdat we ineens toch sneller naar het strand mogen (ook om te recreëren) dan verwacht. Vergeet niet om je plek in te vullen bij de waker. Vanaf 7 juni heb je geen recht meer op je plek van vorig jaar.

We blijven de ontwikkelingen volgen en houden jullie op de hoogte

We hebben contact met de gemeente en houden de ontwikkelingen in de gaten. We houden jullie op de hoogte van de gevolgen voor onze vereniging.

Let goed op jezelf en op elkaar. Tot snel op het strand!

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur