Corona update 3

Beste leden,

Hier een aanpassing van het eerder verstuurde bericht met de correcte data erbij. Volgende week dinsdag 12 mei gaan de containers naar het strand. Het strand gaat daarna op zaterdag 16 mei open volgens de eerder vermelde regels. Er wordt vanuit de gemeente streng op toegezien dat wij ons aan de maatregelen houden, maar we kunnen in ieder geval gaan watersporten op het strand

Het strand gaat open , maar nog niet volledig.

Openstelling Skuytevaert tot 20 mei:

  • 12 mei, start opbouw strand.
  • 16 mei, Skuytevaert gaat weer beperkt open. Alleen spullen naar het strand die bedoeld zijn voor het uitoefenen van de individuele sport (kiten, zeilen of motorboot varen (alleen of met iemand uit eigen gezin), suppen, kanoën, surfen).
  • Géén eigen spullen naar het strand bestemd voor recreatie (kisten, onderbouwen containers, terrassen bouwen, stoelen, etc.).
  • Toilet is in ieder geval tot 1 juli nog gesloten.
  • Klaphuys blijft voorlopig gesloten.
  • Innemen van je oude of nieuwe plek op strand volgt later.
  • Waken volgens de wachtlijst. Aangepast mag in goed onderling overleg.
  • Leden die hun wacht niet gelopen hebben doordat het seizoen later begonnen is kunnen alsnog gevraagd worden op een ander tijdstip een wacht te lopen.

Wanneer er na 20 mei weer meer mogelijk is zullen we dit direct bekend maken.


Hieronder lichten we de aanpak en gevolgen uitgebreider toe.

We starten dit jaar in 3 stappen op:

Stap 1) We bouwen ‘t strand op
De voorbereidingen zijn gestart. We bouwen de komende weken het strand op en sluiten water, energie, etc. aan. Het Klaphuys en de toiletten blijven gesloten, in ieder geval tot 20 mei. Zoals dat ook geldt voor alle andere sportaccommodaties.

Stap 2) Het Skuytevaert strand gaat open, maar alleen voor individuele sporten, niet voor recreatie!
We verwachten dat het clubgedeelte midden mei staat. Vanaf dat moment kan het strand en de containers gebruikt worden voor individuele sporten. Dat betekent dat alleen spullen die noodzakelijk zijn voor de beoefening van de individuele sport naar strand mogen. Dus je kite spullen, zeil- of motorboot, surfplank, sup etc. Hou de website hiervoor in de gaten. Zodra we op het strand staan, kunnen ook de materialen van de vereniging zoals kano’s en planken weer gebruikt worden.

Let op! Acties voor recreatie op strand zijn niet toegestaan. Er mogen dus nog geen kisten, terrassen, onderbouwing van containers, stoelen, etc. worden opgebouwd of naar strand worden gebracht. Dit is in sommige gevallen misschien lastig omdat je spullen voor je sport normaal misschien in een kist hebt liggen. We vragen hiervoor ieders medewerking. Zo kan je je zeil opbergen in een zeilrek in een container. Je wetsuit kan daar aan het ‘kledingrek’. Kan je echt niet zonder kist? Dan mag je voorlopig je trailer met kist op strand laten staan voor t opbergen van je spullen.

Stap 3) Dit is volledig afhankelijk van de maatregelen van overheid na 19 mei
Zodra de regels het toelaten, gaan we weer meer gebruik maken van het strand. Wanneer dat gebeurt en hoe dat er uitziet, is ook voor ons nog onduidelijk. We houden de maatregelen scherp in de gaten en informeren jullie zodra er meer ruimte ontstaat.

Wedstrijden, Feestweek en Watersportweek
Evenementen waar een vergunning voor nodig is, zijn tot 1 september verboden. Hiermee komt de feestweek te vervallen. Ook de watersportweek zoals we die de afgelopen jaren hebben georganiseerd, kan dit jaar niet doorgaan. We bekijken de mogelijkheden voor een aangepast programma. Bijvoorbeeld door de activiteiten en groepsgrootte aan te passen.

Zeil- en viswedstrijden gaan voorlopig niet door, net als iedere andere vorm van georganiseerde buitensport. Met de jeugdcommissie kijken we hoe, we met de huidige maatregelen, toch invulling kunnen geven aan de activiteiten.

Waken (dag en nacht)
Zodra het strand geopend is, wordt er ook zoals gebruikelijk gewaakt. Overdag is er een dagwaker aanwezig van 7.00 tot 19.00 uur. Ook blijft de wachtlijst voor de nachtwakers van kracht zoals die in de Skuytepraet en op de website staat. Het Waeckhuys en de wedstrijdtoren bieden voldoende ruimte voor 2 mensen om de 1,5-meterafstandregel in acht te nemen. Voel je je hier niet goed bij of laat je gezondheid of die van een naaste het niet toe om met een onbekende een nacht in het Waeckhuys door te brengen? Maak dan afspraken met je collega-waker. Zo is het tijdelijk toegestaan om de nacht bijvoorbeeld samen op te delen. Eén van 19.00 tot 01.00 uur en de ander van 01.00 tot 07.00 uur. Zit je liever niet alleen? Dan kan je iemand uit je gezin meenemen.

Het innemen van je oude of nieuwe plekje op strand
In de ALV van december 2019 spraken we af dat er voortaan op bootplekken gerecreëerd mag worden zonder boot. Dat plekje wordt ‘jouw’ plekje als je dat registreert in het Waeckhuys. Omdat we nu nog niet mogen recreëren op het strand, stellen we het innemen van een nieuwe of je bestaande plek uit tot we het strand weer volledig mogen gebruiken. Uiteraard blijft de regel van kracht dat je je oude plekje mag innemen in de eerste 2 weken dat we naar strand zijn. Deze 2 weken gaan dit jaar pas in als we het strand weer volledig mogen gebruiken.

Op het strand gelden dezelfde maatregelen als in de hele samenleving op dit moment
We houden minimaal 1,5 m afstand, we hoesten en niezen in onze linker elleboog, we komen niet met meer dan 2 personen samen, etc. Dit betekent dat er maar 1 persoon tegelijk in een container kan zijn. Ook voor het Waeckhuys geldt een verbod om samenscholing, maximaal 1 persoon in het Waeckhuys naast de waker.

We rekenen op jullie medewerking!
Ook wij als bestuur willen dolgraag weer naar strand. Met de eerste 2 stappen starten we een deel van onze vereniging alvast op en geven we individuele sporters de kans om het water op te gaan.

Alleen met elkaar maken we dit tot een succes en kunnen we hopelijk later dit jaar weer volop van ons strand en onze club genieten. We houden jullie op de hoogte!

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur