Even voorstellen…Team Max

Team Max bestaat uit de jeugdzeilers Evelien van den Eikel, Joris Dubbeldam en Jules de Jong, die afwisselend meezeilen met de Skuytevaert competitie. Dit zijn fanatieke zeilers die naast het reguliere programma op zaterdag, ook op zondag twee wedstrijden meezeilen. Elke keer zeilt één van de jeugdzeilers onder begeleiding de competitie van Skuytevaert in de kleine vloot. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten zeilen ze zelf de wedstrijden en krijgen ze aanwijzingen tijdens de wedstrijd. De start wordt nog door de begeleiding uitgevoerd, maar daarna wordt de joystick zo snel mogelijk overgedragen aan de jeugd.

Aan het einde van het seizoen hopen we, dat ze genoeg ervaring hebben opgedaan om volgend jaar zelf een boot te pakken en dan zal er volgend jaar een nieuw Team Max komen die de strijd zal aangaan.

De jeugdzeilers hebben inmiddels allemaal één of meerder wedstrijden gezeild onder verschillende weersomstandigheden, maar met heel veel plezier. We hopen dat ze de ervaringen delen met andere jeugdzeilers.