Feestweek alsnog zeilend afgesloten

Het blijft natuurlijk een K zomer, maar ja, zo af en toe is er ook goed nieuws te melden vanuit het zeilfront. Dit keer geen spetterende video-verslagen en/of fotoseries. Je had er dit keer gewoon zelf bij moeten zijn om – toch wel 1 van de betere (maar dat is niet zoooo moeilijk) – zeildagen van 2011 meegemaakt te hebben.

Vorige week zondag begon het spektakel met een straffe wind, waardoor de wedstrijden niet door konden gaan. Afgelopen dinsdag was de wind minstens zo straf, dus kwam er ook al niets van terecht. Zaterdag echter kregen we goede hoop: Windguru Jack sprak van wegtrekkende regenbuien en windje 3…

Nou is windje 3 niet helemaal zijn (en Bram’s) ding, maar goed, zeilweer is zeilweer en als er dan nog een zonnetje bij staat ook, dan is een kinderhand natuurlijk snel gevuld!

Voor de vroege vogelaars op zondag was de wegtrekkende regenbui rond achten nog net constateerbaar, maar de langslaper werd wakker met een mooi zonnetje en een aanwakkerend briesje. Op strand stonden weldra de eerste bootjes getuigd en jawel er zou zowaar voor de feestweek gezeild gaan worden.

Roestig kwam de startbootbemanning met een lekker bakkie koffie op het terras van de tent bij en legde voorzichtig uit dat we weer eens ouderwetse driehoeksbanen zouden gaan zeilen. Hmmm, niet echt mijn ding, maar ja, ook ik ben tegenwoordig al heel snel blij met een wedstrijdje, dus niet klagen maar dragen.

Rond de klok van 13.00u was alles in kannen en kruiken: een mooie startlijn vlak achter de branding en een relatief kort baantje, wat werd gecompenseerd door de bordnummers 7 en 8. Een verrassend mooie start was er hierbij weggelegd voor de gebroeders Jungerius, die brutaal over stuurboord vertrokken en het hele veld direct op een respectabele achterstand plaatsten. Voor de rest was het business as usual: de hele meute lekker met elkaar in de strijd en Arie en Eddy daar enige rakjes voor.

Ook tijdens de tweede race gingen de gebroeders Jungerius over stuurboord weg, maar dit keer wat minder succesvol dan de eerste poging. Toch nog wel goed genoeg om als eerste in deze klasse bij de A-boei aan te komen, om deze positie vervolgens niet meer af te staan. Voor de rest van het wedstrijdveld, u raad het al, business as usual met de hele meute die lekker met elkaar in de slag was en Arie en Eddy…

Het weer was uiteindelijk perfect, een mooie 3-4 Bft met een simpele branding een mooie watertemperatuur en bij tijd en wijlen nog een zonnetje ook! Dus dubbel hangen, alles volle bak en zeilen zoals zeilen bedoelt is: het was perfect!

Uitslagen worden er al enige tijd niet meer gepubliceerd (ligt dat aan de website of aan het nieuwe programma?), dus enige coulance voor evt. fouten (a.g.v. bier en ouderdom):

Open klein:
1. Arnold en Jan-Willem Zierikzee
2. Willem Verdoes

Open groot:
1. Maarten & Hans Jungerius
2. Floor v/d Plas / Kees Kraaijenoord
3. Jan Buis / Allaart Ouwehand

F20:
1. Arie v/d Plas / Eddy Pool
2. Dirk Schonenberg / Arie Kuijt
3. Piet Nijgh / Alex Nijgh

F18:
1. Hans v/d Plas / Karel de Mooij
2. Wim Nagtzaam / Pieter v/d Plas
3. Arjan Vooys / Arie v/d Plas