Komt dat zien: KZE 1974 – THE MOVIE

Na verscheidene pogingen lijkt het nu dan toch echt te gaan gebeuren: de vertoning van de film van het Kustzeilevenement bij Skuytevaert in 1974. En wel voorafgaand aan de ALV van 15 december 2017. De film begint om 19:30 uur.

In 1974 was Skuytevaert pas 11 jaar oud! U gaat dus kijken naar een film van 43 jaar oud waarop veel leden van het eerste uur, nog in volle glorie, over het scherm zeilen. Dat zeilen gebeurt met boten in alle soorten, maten en materialen, zoals de Condor, FD, Simoen, Hobie, Fire Ball, Toy, Laser, Swift… Mooie beelden van de wedstrijd en echt een kijkje terug in de tijd op het strand. Hoe zag u eruit in de jaren zeventig? En het is zeker geen film alleen-voor-oudere-Skuytevaerders, want ook de jonkies van toen staan erop. ‘Middelbare’ Skuytevaerders van nu hebben dus reden genoeg om nieuwsgierig te zijn naar de beelden van het Kustzeilevenement van 1974.

NB Filmavond in de maak. Van Nico Parlevliet ontving de Archiefcommissie twee door hem gemaakte films. Een van de nieuwbouw van de Soos aan de Synthese in 1999/2000 waaraan vele Skuytevaerders zelf meewerkten. Het hele bouwproces perfect geregistreerd. En een film van de Feestweek 1990 met beelden van de kinderdag met Dartwedstrijden voor jong en oud, van de zeskamp en van het mooiste onderdeel: de toer-proef-tocht richting Wassenaar. Wie was er niet bij in die partytent midden op het strand, met genoeg bier en muziek van Jan Spek en Arie Nijgh. En met een bolderkarrace toen de dames met de eerste nakomelingen over strand ook arriveerden. Films om niet te missen dus. De planning is ergens in januari/februari 2018. Houd de website in de gaten!