6 augustus 2011 Zeilwedstrijden onder helikoptertoezicht

Verslag van onze verslaggeefster Marieke Ouwehand (Trailer Jeugdzeilen 6 augustus 2011)

Enigzins slaperig, hoewel iedereen een half uurtje langer uit kon slapen, begonnen we vol goede moed op deze mooie maandag aan de eerste jeugdzeilwedstrijden van dit jaar. We werden in teams verdeeld van elk 5 deelnemers, met 1 team captain en in sommige gevallen nog een instructeur als extra begeleider (deze teams hadden daar natuurlijk wel voordeel van). Optuigen en een vliegende start vanaf de kant telde ook mee. Het ging er dus niet alleen om de geleerde zeiltechniek (niet heel veel wind, dus nodig) te laten zien tijdens de wedstrijd, maar ook bleek wie er hard kon lopen en wie er goed hadden opgelet tijdens het tuigen. De vier teams gingen behoorlijk gelijk op tijdens de wedstrijden.

Bij de start van de 4e ronde viel helaas een van de Nacra’s uit, omdat 1 roer defect was. Gelukkig konden we nog de SL 16 als reserve inzetten, zodat dit team door kon gaan. Op een enkele (bijna) botsing en wat discussie over voorrangsregels bij de boeien na, verliepen de wedstrijden perfect en lieten de jeugdzeilers zien dat ze toch verrassend veel hadden geleerd de afgelopen periode! Eigenlijk waren we van plan om meer dan 7 wedstrijdjes te varen. Maar tijdens de laatste wedstrijd besloot de reddingsbrigade, die actief waren vanwege de Katwijkse reddingsdemonstratie, dat het genoeg was. Ze stuurden een helicopter, die het lukte 2 van de jeugdzeilboten als dominosteentjes om te blazen. Een van de twee teams lukte het niet de boot weer overeind te krijgen. Met nog een giga wolkbreuk erbij zijn we daarna maar gestopt en hebben we het record aftuigen & opruimen verbroken. Een perfecte zeildag met een close finish tussen de teams! Voor de uitslagen en extra verslag nog even geduld…

Dit vind je misschien ook leuk...