Gezocht: Stoere jongens en meisjes!

Zeilen op zee…. niet alleen voor ervaren zeemannen maar ook voor stoere jongens en meisjes!

Word je dit jaar 12 en zoek je nog een leuke activiteit met zee en strand deze zomer? Kom dan eens kijken bij het Jeugdzeilen! Het is niet nodig om al lid te zijn van Skuytevaert, kom gerust kennismaken. Ook je vrienden of vriendinnen zijn welkom.

Zijn je ouders lid van Skuytevaert, dan ben je natuurlijk bekend met de catamaran zeilboten op zee en op het strand en heb je vast ook weleens van het Jeugdzeilen gehoord. Maar ook als je geen lid bent, ben je vast weleens over het strand gelopen vanaf de Zuid-Boulevard in Katwijk aan Zee richting Wassenaar. In de zomer verrijst hier een heel dorp op het strand: Watersport Vereniging Skuytevaert. Behalve zeilers vind je hier ook vissers, kiters, surfers en allerlei andere watersporters.

Een belangrijk onderdeel van onze vereniging is het Jeugdzeilen. En ben je tussen de 12 tot 21 jaar jong, dan ben welkom op de zaterdagen! Verdeeld in een ochtend en een middagroep gaan wij met catamarans de zee op onder begeleiding van instructeurs. Deze vrijwilligers zijn ervaren (wedstrijd)zeilers en brengen met veel aandacht voor de veiligheid hun kennis graag over. Voor de materialen (de catamarans, wetsuits en verdere uitrusting) wordt gezorgd door de vereniging. Naast de instructie zaterdagen organiseert het Jeugdzeilteam gedurende het seizoen ook andere watersportactiviteiten en zijn er jeugdwedstrijdzeilers, die meedoen aan wedstrijden bij Skuytevaert (maar ook onderlinge wedstrijden bij andere kustzeilverenigingen). Stuur een mailtje jeugdzeilen@live.nl en meld je geheel vrijblijvend aan voor een proefles! Blijkt catamaran zeilen helemaal jouw ding te zijn en wil je lid worden, dan zijn de kosten voor een aspirant lid (jonger dan 18 jaar) € 53,00 per jaar. Eenmalig betaal je administratiekosten à € 25,00. Dus voor nog geen € 80,00 ben je het hele zomerseizoen verzekerd van een stoere en gezellige watersportactiviteit in teamverband! Zijn je ouders natuurlijk al lid van Skuytevaert dan ben je gezinslid en hoef je natuurlijk niets te betalen.

Het Jeugdzeilen begint dit jaar op zaterdag 3 juni. Er zijn nog een aantal plekken vrij!