Schipper van het Jaar 2016: !!! KEES VAN DUYVENVOORDE !!!

Op de medewerkersavond van 26 november welke deze keer een Indonesisch tintje had, maakte voorzitter Jan Hoek het bekend: Kees van Duyvenvoorde is Skuytevaerts nieuwe Schipper van het Jaar. Daarmee volgt visser Kees onze sooskanjer Atie Kromhout op die hem meteen van harte feliciteerde met zijn nieuwe titel. Er waren bloemen voor zijn vrouw Hennie en Kees zelf kreeg, naast veel mooie dankwoorden, de ‘duim’ en de enige echte Skuytevaert-Schipperstrui uitgereikt. En die zit hem als gegoten!

Kees een visser noemen dekt natuurlijk de lading niet en bovendien kun je je afvragen wat voor nut Skuytevaert van dat visvangen heeft. Nou, dat nut komt na het vangen wanneer Kees van die vis kibbeling maakt, of ze gewoon lekker knapperig bakt en zomaar uitdeelt in het Klaphuys. Heerlijk, maar meer nog verdient hij de titel omdat hij met zijn visbaktalent bijvoorbeeld tijdens de Feestweek, bij kampioenschappen of andere evenementen steeds weer ‘hele volksstammen’ namens Skuytevaert een lekker vismaaltje weet voor te schotelen. Zeker… ook Piet, Jaap, Wim en Willem bakken of bakten mee, maar het gaat nu even over Kees!

En Kees heeft meer talenten. Een Soosje draaien of het Klaphuys runnen? Samen met zijn soosteam draait hij er zijn hand niet voor om. Moet er een of andere constructie gefabriceerd of gelast worden? Kees heeft de kennis en de spullen en verzint een oplossing voor elk probleem. Eigenlijk is hij zolang hij lid is van Skuytevaert, en dat is al heel lang, altijd al een zeer actief en inventief man binnen de vereniging geweest.

In de volgende Skuytepraet volgt ongetwijfeld een compleet portret over deze zeer terecht gekozen, altijd positief gestemde onvolprezen Schipper van het Jaar 2016. Voor nu in ieder geval alvast een zeer welgemeend KEES, HARTELIJK GEFELICITEERD!

het menu een Indische rijstafel welke